Nieuws

WereldDovenDag 2018

Op 29 september is het weer WereldDovenDag! In 2018 is het alweer de zestigste keer dat WereldDovenDag gevierd wordt. Dit jaar doen we dat in Leeuwarden.

Dit jaar is de feestlocatie De Neushoorn, te vinden op Ruiterskwartier 41 in Leeuwarden. De dag is voor iedereen gratis toegankelijk en er vinden van 10:30 tot 17:00 uur leuke en interessante activiteiten plaats. Het thema van dit jaar is ‘60 jaar WereldDovenDag en nu?’.

Dove ondernemersmarkt

Op WereldDovenDag is er onder andere een informatiemarkt en een dove ondernemersmarkt. In al die jaren dat WereldDovenDag wordt gevierd, komen er steeds meer dove ondernemers bij. Een hele goede ontwikkeling voor de dovengemeenschap! Bij de ondernemersmarkt kun je hen en hun organisaties leren kennen.

Lezingen en workshops

Ook zijn er verschillende lezingen en workshops. Carla Dik-Faber van de ChristenUnie is bijvoorbeeld te gast om een toespraak te houden. Hierin vertelt zij over het wetsvoorstel voor de erkenning van NGT. Andere lezingen gaan over taal, cultuur en de dovengemeenschap. Ook wordt de jaarprijs Dovenschap uitgereikt.

Dovenschap maakte daarnaast al op Facebook bekend welke workshops je allemaal kunt volgen. Zo kun je leren over Chinese Gebarentaal, maar ook een workshop tekenen volgen bij Timothy de Graaf.

MuteSounds Party

Na 17:00 uur is het feestje nog niet afgelopen. Dan wordt de locatie namelijk omgebouwd voor een groot feest in de avond door MuteSounds. Vanaf 21:00 uur kun je tot 03:00 uur dansen en feesten met MuteSounds. De MuteSounds Party kost €10,- en belooft een groot feest te worden met coole DJ’s, een keiharde bass, trilvloer en visuals voor een spetterende avond. Kaartjes zijn verkrijgbaar via de website van De Neushoorn.

Foto: WereldDovenDag

Laat een reactie achter