Nieuws

Onderzoek: Bevordert gebarentaal het gezichtsvermogen?

Ben jij een dove gebarentaalgebruiker en ben je benieuwd naar het antwoord op bovenstaande vraag? De Radboud Universiteit Nijmegen (RU) zoekt dove gebarentaalgebruikers die willen deelnemen aan hun onderzoek.

Bij het onderzoek wordt gekeken hoe horende en dove mensen NGT-gebaren verwerken. Dit wordt gedaan door een computerexperiment waarbij mensen door een speciale bril (prismabril) naar een computerscherm kijken. Met de resultaten van het onderzoek kan er advies worden gegeven over hoe gebarentaal het beste kan worden aangeleerd. Dit is bijvoorbeeld van belang voor het onderwijs.

De deelnemers krijgen een vergoeding van € 10,00 (plus eventuele reiskosten) voor hun deelname.

Ben je een dove gebarentaalgebruiker van 18 jaar of ouder en wil je deelnemen aan het onderzoek of wil je graag meer informatie?

Dan kun je een e-mail sturen naar Renske Schilte (renske.schilte@mpi.nl).

Heb je vragen over het onderzoek?
Dan kun je een e-mail sturen aan een van de onderzoekers: Gerardo Ortega  of Markus Ostarek. Voor praktische vragen kun je contact opnemen met Renske Schillte

Mensen die tot nu toe hebben deelgenomen vinden het interessant onderzoek. Het duurt ongeveer 35 minuten en deelnemers krijgen een vergoeding van € 10,00 (plus eventuele reiskosten) voor hun deelname. Meer informatie over het onderzoek kan je vinden op de website van de Radboud Universiteit.

Laat een reactie achter