Nieuws

Nieuwsflits – September

Welkom!

Hallo leden en vrienden van JC,!

Na een heerlijk warme zomer is het schooljaar weer gestart. Ons team is weer herenigd na onze vakantie. We gaan met onze volle toeren aan de slag met dit werk. Er komt binnenkort echt leuke activiteiten. Houd de nieuwsbrief en de sociale media in de gaten!! Voor wie het nog niet heeft gezien; de layout van deze nieuwsbrief is iets veranderd ten opzichte van de vorige uitgave. Dat heeft te maken met de website, naamsverandering en de logo van de stichting waar momentaal hard aan wordt gewerkt. De stijl van de website en de nieuwsbrief zullen overeenkomen. Vandaar dit een kleine verandering is. Heb nog even geduld, binnenkort zullen jullie als eersten meer weten over! Ik wens jullie veel plezier met lezen van deze nieuwsbrief.!

Nieuwe e-mailservice!

In de zomervakantie zijn we overgestapt op een nieuw e-mailsysteem. Alle bestuursleden hebben een nieuwe e-mailadres toegewezen gekregen. Deze ailadressen worden zo spoedig mogelijk naar u gecommuniceerd. We gaan gebruik maken van nieuwe mailadressen. De oude mailadressen zijn niet meer in gebruik! Hierboven links, ziet u het overzicht van de gegevens van ons hoofdkantoor van JC / SBNDJ. U kunt uiteraard te allen tijde contact opnemen met hun!

Nieuws:

JC wordt binnenkort 35 jaar bestaan
In 2015 willen we een 35 jaar bestaan van JC vieren. Hiervoor hebben wij een werkgroep nodig en wie is bereid om mee te gaan helpen met organiseren. Inderdaad gaat de werkgroep activiteiten voor het dagprogramma bedenken en uitvoeren. Ook gaat iemand een fondswerving doen. Wij bestuursleden helpen jullie ook om jezelf laten te ontwikkelen en de kwaliteiten van jezelf ontdekken, verder is het goed voor je CV. De reiskosten worden vergoedt, mits je JC lid bent. Mocht je geen lid, moet je eerst lid worden om voor je in de werkgroep komt.

Heb je interesse? Mail je naar coordinator@dovejongeren.nl!

WereldDovenDag, zaterdag 27 september in Dordrecht

Een grote, unieke evenement vindt voor de eerst keer georganiseerd in Dordrecht plaats. Er wordt op die feestelijke dag veel leuke activiteiten gehouden. Hieronder ziet u de bijlage als de dagprogramma van WDD.

Lees meer informatie op de website: http://www.werelddovendag2014.nl !

Allerlaatste kaarten voor de Mud Masters Obstacle Run ( 20% korting)

Revalidatiefonds heeft de kaarten geregeld voor mensen met een lichamelijke beperking.
Schrijf je nu in als individueel of met team, ga naar de website van het http://www.revalidatiefonds.nl/nieuws?nId=203#CI203

Oproep SIGNAAL

SIGNAAL berichtte afgelopen periode meerdere malen over de problemen voor doven en slechthorenden om het alarmnummer 112 te kunnen bereiken. SIGNAAL pleit al enige tijd voor implementatie van Total Conversation volgens de aanbevelingen van REACH112 als oplossing voor deze problemen. Maar SIGNAAL krijgt geen gehoor bij het ministerie van Veiligheid en Justitie. SIGNAAL roept bij deze daarom doven en slechthorenden op om ervaringsverhalen op te sturen. Ben jij doof of slechthorend en heb jij niet of met moeite het alarmnummer kunnen bereiken in geval van nood? Mail dan jouw verhaal naar: signaal@toegankelijk.nu.! !

Lees de complete oproep op <http://www.toegankelijk.nu> en spread the word!

Tolknet is op zoek naar een enthousiaste communicatiemedewerker (32uur)

Lees voor meer informatie, zie de website vanhttp://www.tolknet.nl/over-ons/werken-bij-tolknet/communicatiemedewerker voor de hele vacature.

Vanaf 10 september strengere regels voor WAJONG

Het UWV heeft bekend gemaakt aanvragen voor een Wajong die na 10 september binnenkomen, te behandelen volgens de – strengere – regels van de Participatiewet.

Lees voor meer info deze link: https://iederin.nl/nieuws/17292/vanaf-10-september-strengereregels-voor-wajong-

Een korte film over een aangepaste concert voor Vera van Dijk

Hoe het zou zijn om een live concert voor het eerst keer luisteren met een aangepaste nummer die speciaal is voor Vera van Dijk. Voor meer informatie over dit nieuws, lees dit op: http://www.doof.nl/nieuws/korte-film-over-aangepast-concert-kyteman/28948!

Heeft u nog vragen of opmerkingen of tips naar aanleiding van de inhoud van deze nieuwsbrief?
Mail dan gerust naar info@dovejongeren.nl

Laat een reactie achter