Nieuws

NDJ neemt afscheid van Caroline Smits

Beste lezers van NDJ,

In januari 2014, als ik me goed herinner, had ik een gesprek met oude voorzitter van JC (toen heette NDJ nog zo). Lianne Westenberg nodigde mij uit om op het kantoor in Houten te komen. Ik wist nog goed dat zij mij waarschuwde dat het bestuurswerk bij JC zwaar was. Ik was wel verbaasd, toen had ik weinig of geen beeld over wat JC allemaal deed. We hadden afgesproken dat ik een proefperiode van drie maanden zou doen. Ik kreeg een paar taken, zoals internationale zaken en nog wat. Samen met Milthon en Peter, die ook in de proefperiode zaten, zaten we bij de vergadering.

Er werden veel dingen besproken, waarvan ik de helft kon volgen. Ik was verbaasd hoe veel JC deed voor de dovengemeenschap, terwijl we daar weinig van wisten. In maart 2014 bij LJO (landelijke jongeren overleg) was ik officieel bestuurslid. Een keer per maand hadden we vergadering en in de rest van de maand ging iedereen eigen taken uitvoeren. Voor internationale zaken heb ik nieuwe en leuke mensen mogen ontmoeten, zoals tijdens het EUDY en WFDYS ALV. Ook was ik de contactpersoon van internationale kampen voor dove kinderen, jongeren en jongvolwassen van Nederland. Ik heb veel motivatie video’s en teksten mogen zien en na afloop mooie verhalen mogen lezen over hoe de deelnemers en begeleiders de kampen vonden.

In Nederland ben ik bij verschillende bijeenkomsten en vergaderingen geweest, bijvoorbeeld Grow2Work, over de tolkvoorziening, NJR ALV (Nationale Jeugd Raad) en Dovenschap etc. NDJ heeft ook veel mooie veranderingen doorgemaakt, zoals de naamsverandering, logo, website en verhuizing etc. Ik ben blij dat ik zulke mooie dingen, maar ook zware dingen heb mogen meemaken bij NDJ. NDJ was voor mij een plek om te groeien en ontwikkelen, maar ook plek waar ik leerde van mijn fouten en mijn kwaliteiten ontdekte. Het was ook echt bijzonder om in een dove omgeving te kunnen ontwikkelen. Zonder NDJ, was ik zeker een andere persoon geweest. Bedankt voor alles.

Groetjes,

Caroline

Laat een reactie achter