Nieuws

Leuke activiteiten in augustus

Geniet je van de zomer, maar ben je nog op zoek naar leuke activiteiten die toegankelijk zijn voor doven en slechthorenden? Deze (en meer) activiteiten vinden er plaats in augustus!

Musea in Gebaren

Iedere maand zijn er rondleidingen in Nederlandse Gebarentaal (NGT) in verschillende musea in Nederland. Dit is mogelijk gemaakt door Musea in Gebaren, een gezamenlijk initiatief van Foam en Wat Telt!. Op hun Facebookpagina van Musea in Gebaren staan de rondleidingen voor augustus. Zo kun je bijvoorbeeld naar het Van Abbemuseum of het Drents Museum, maar ook het Nijntje Museum in Utrecht.

Pleinbioscoop Rotterdam

Van 8 t/m 26 augustus is er de Plein Bioscoop in het Museumpark in Rotterdam. Onder de sterrenhemel kun je van films genieten zoals de documentaire Doof Kind en de film Black Panther met een speciaal voorprogramma in het teken van de dovencultuur.

Beachvolleybal voor doven en slechthorenden

Liever Sportiever, de Dovensportvereniging van Arnhem, organiseert net als in 2017 een beachvolleybaltoernooi. Het toernooi vindt plaats op zaterdag 25 augustus 2018 in Scheveningen. Je kunt je tot 15 augustus 2018 inschrijven met jouw team, of uiteraard gezellig komen kijken. Meer informatie vind je op http://www.lieversportiever.nl/informatie/

Gebarencafé

Ook in augustus worden er verschillende gebarencafés georganiseerd. Hierbij kun je gezellig in een café met jong en oud bij elkaar komen en is er genoeg licht om met elkaar te kunnen gebaren. Op 9 augustus is er een gebarencafé in Utrecht en op 11 augustus in Den Bosch. Eind van de maand is er op 30 augustus een gebarencafé in Barneveld. Alle informatie per locatie kun je vinden op http://www.dovenagenda.nl

Organiseer jij een leuke activiteit voor doven en slechthorenden in augustus? Laat gerust een reactie achter, dan voegen we jouw activiteit toe!

Laat een reactie achter